úterý 1. března 2016

Maso po námořnicku
 

Jednoduchá a rychlá omáčka, která se u nás stala oblíbenou.
Suroviny
500-600g vepřové plece
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce protlaku
1/2 lžíce až 1 lžíce cukru
Masový vývar
(2 lžíce mouky)
Olej
Sůl
Pepř
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1 lžička drceného kmínu

Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi dvě lžíce oleje a cibulku pozvolna opékejte do hněda. Stáhněte jí stranou a přidejte nakrájené maso na malé kousky. Nechte ho zatáhnout a promíchejte s cibulkou. Přidejte protlak, zasypte moukou, cukrem, pálivou a sladkou paprikou, kdo nemá rád pálivé, dá jen papriku sladkou, důkladně promíchejte. Zalijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte kmín a česnek nakrájený na plátky. Za občasného míchání pozvolna vařte dokud nebude maso měkké.
Kdo se obejde bez zahušťování, může mouku vynechat nebo použít zdravější alternativu jako je třeba mouka rýžová nebo jáhlová.

Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Pozn.: Maso můžete mít i na plátky nebo kostky.

4 komentáře: