pondělí 29. února 2016

Cibulová marmeláda


Po vyzkoušení budete dělat z trojnásobné dávky, protože tahle dobrota je hned pryč. U nás se už bez ní neobejde žádná oslava. Návštěva se po ní vrhá a mizí jako první z talíře. Marmeládu jsem vyzkoušela podle kuchařky z Lidlu od Marcela Ihnačáka.

Ingredience
3 cibule
3 lžíce třtinového cukru
100 ml balsamica (dělám z 50 ml)
Šťáva z půlky pomeranče
Sůl
Pepř
Olej

 Cibuli překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli orestujeme do zlatohněda. Osolíme a opepříme. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme šťávu z pomeranče a balsamico. Dobře promícháme a přikryté dusíme asi 20 minut, dokud nevznikne hustá marmeláda.

Marmeláda je skvělá na jednohubky zdobené rukolou nebo k různým grilovaným masům či k hamburgeru.

Žádné komentáře:

Okomentovat