středa 23. listopadu 2016

Steak z bažantího prsa se švestkovou omáčkou a dýňovo-bramborovými noky opečenými na másle

Steak z bažantího prsa se švestkovou omáčkou a dýňovo-bramborovými noky opečenými na másle
 
 
Tak jako k podzimu patří listí, tak k němu určitě neodmyslitelně patří i vaření povidlové omáčky. Já jsem jí zvolila k bažantím prsům, které mi zbyly od neděle. :)


 
NA STEAK
4 bažantí prsa
8 plátků anglické slaniny
sůl
pepř
olej
 
 
NA OMÁČKU
1 cibule
5 lžic červeného vína
2 poctivé lžíce švestkových povidel
olej
lžíce másla
trochu drůbežího vývaru (ale stačí i voda)
sůl
pepř
skořice
2 hřebíčky
 
NA NOKY
 
 
 
 
Prsa osolte a opepřete, můžete je mít s kůži i bez kůže, s kůží budou určitě o něco vláčnější a proto ji tam nechte a přidejte i plátek slaniny. Pokud máte bez kůže, zabalte prso do dvou plátků slaniny. Nechte chvíli odležet, klidně do druhého dne.
Na pánvi nebo kontaktním grilu si rozpalte olej a zprudka opékejte. Já je dělala v kontaktním grilu zhruba do 5 minut. Maso zbytečně nepřepékejte, ať se zbytečně nevysuší.
 
Cibulku oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a cibulku na ní pozvolna restujte do zlatohněda. Chvíli přiklopte pokličkou a nechte cibulku změknout. Dbejte na to, aby byla dostatečně podlitá olejem a nepřipalovala se. Když je cibulka hnědá a měkká, přidejte 4 lžíce vína, dva hřebíčky a nechte víno odpařit. Přidejte povidla a rozmíchejte. Dle potřeby rozřeďte trochou vývaru nebo vody a poslední lžící vína, nechte prohřát a přidejte lžíci másla, špetku skořice a ochuťte solí a pepřem. Měla by vám vzniknout hustá omáčka. Není potřeba dál vařit.
 
Hotové noky si opečte na pánvi s rozpuštěným máslem pěkně dozlatova.
 
Počet porcí 2
Doba přípravy: 35 minut + příprava noků cca 45 minut


 
 
 
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat