úterý 20. září 2016

Bulgur s kuřecím masem, červenou čočkou a červenou paprikou

Bulgur s kuřecím masem, červenou čočkou a červenou paprikou
 
 

Další rychlovka, kterou zvládne každý.




150-200 g hrubého bulguru
1 kuřecí prso
1/2 střední červené papriky
1/2 střední cibule
3 polévkové lžíce červené čočky
1 polévková lžíce drceného, sušeného česneku
1/2 kávové lžičky drceného kmínu
1/2 kávové lžičky červené sladké papriky
petrželka kudrnka na ozdobu a dochucení
sůl
pepř
olej

Oloupanou cibuli nakrájejte na půl kolečka a prsa na velmi malé kousky. V pánvi rozpalte asi 1-2 lžíce oleje a maso, společně s cibulí, orestujte do zlatova. Přidejte nakrájenou papriku na malé kostičky. Nechte společně chvíli restovat a přidejte červenou čočku. Osolte opepřete, přidejte papriku, kmín a česnek. Důkladně zamíchejte. Bulgur dejte do hustého síta a třikrát řádně propláchněte. Bulgur přidejte do pánve a podlijte dostatečným množstvím vody. Aby bylo vše ponořené a ještě zhruba 1,5 cm nad. Pozvolna vařte přiklopené poklicí, dokud bulgur nezměkne. Bude to trvat asi 10-15 minut. Pokrm hlídejte a podle potřeby podlévejte vodou.
Servírujte ihned teplé například s rajčatovým salátem (po vychladnutí je bulgur suchý). Každou porci ozdobte nasekanou petrželkou.

Počet porcí 2
Doba přípravy do 30 minut


4 komentáře:

  1. Často vaříme pro celou rodinu v různých úpravách dle věku. Je to moc dobré, děkuji za recept.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za odezvu, to jsem moc ráda! 😉

    OdpovědětVymazat
  3. Na středomořskou kuchyni jsem se těšil celý rok, ale nakonec jsem kvůli Covidu dovolenou stornoval. Naštěstí jsem měl dobré cestovní pojištění, takže storno zájezdu nebyl ve finále zase takový problém. Ale člověka to mrzí, když se celý rok těší a pak z toho nic není. :/ Tak třeba to vyjde ještě v září na podzim, mimo sezonu. :)

    OdpovědětVymazat