úterý 12. července 2016

Kýta na mrkvi a kedlubně s kuskusem a okurkovým salátem

Kýta na mrkvi a kedlubně s kuskusem a okurkovým salátem



Rychlé jídlo, které potěší a zasytí.
 

 
500g vepřové kýty
1 cibule
1 mrkev
1 kedlubna
1 hrnek kuskusu
2 stroužky česneku
drcený kmín
listy z jednoho stonku celerové natě
hrst sekané petrželky
sůl
pepř
olej
 
Na salát
1 salátová okurka
bylinková sůl
olej
ocet
moučkový cukr
 
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte asi lžíci oleje a cibuli orestujte dozlatova. Přidejte nakrájené maso na kostičky a společně opékejte. Když je maso zatažené, osolte, opepřete, pokmínujte a podlijte trochou vody, aby maso vykukovalo. Přiklopte poklicí a duste asi dvacet minut. Mezi tím si oloupejte mrkev a kedlubnu a nakrájejte na kostičky. Celerové lístky nasekejte, stejně tak petrželku. Po uplynutí dvaceti minut přidejte k masu nakrájenou mrkev a kedlubnu, promíchejte a nechte ještě asi deset minut dusit, pokud je potřeba, přilijte trochu vody.
Připravte si na salát. Do větší misky nastrouhejte na hrubém struhadle okurku. Podle chuti oslaďte, osolte, přidejte ocet a olej. Pokud máte rádi, opepřete. Nechte chvíli odležet.
Když je maso a zelenina měkká, přidejte do pánve nasekané celerové listy a prolisovaný česnek. Zamíchejte. Přilijte asi deci až deci a půl vody a přiveďte k varu. Přisypte kuskus, důkladně zamíchejte, přiklopte poklicí a vypněte sporák. Nechte odpočinout asi 5 minut a můžete podávat. Servírujte s čerstvou posekanou petrželkou a okurkovým salátem.
 
Doba přípravy 40 minut
Počet porcí 4
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat