středa 11. května 2016

Chalupářské maso

Chalupářské maso


Pomalu dušené hovězí maso s omáčkou vonící po paprice a žampionech. Tyto tři suroviny zajistí omáčce její nezaměnitelnou chuť. :)




Suroviny
4 velké hovězí plátky - zadního
10 malých žampionů
2 cibule
1 červená kapie
sůl
pepř
kmín
vývar
olej



Maso osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půl kolečka. Kapii nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm opékejte. Dávejte pozor, aby se cibule nepřipálila. Čím déle jí budete restovat, tím lépe se rozvaří a dodá omáčce hustotu a barvu, takže je dobré, si dát na čas. Přidejte maso a opečte ho z obou stran, aby se zatáhlo. Přidejte kapii, žampiony a podlijte maso, aby bylo celé ponořené. Pozvolna duste zhruba dvě hodiny na mírném ohni, do měkka.
Servírujte s rýží, chlebem nebo salátem.
Doba přípravy 2h 20 minut
Počet porcí 4


Žádné komentáře:

Okomentovat