úterý 16. února 2016

Filé z tresky se zeleninovou rýží a hořčicovým sosem


Jednoho dne jsem dostala chuť na rizoto s rybou. Před pár lety jsem něco takového jedla v čínské restauraci. No, ale nakonec to dopadlo jinak. Tak trochu v netradiční kombinaci.
Ingredience na rýži
1 hrnek rýže
1 mrkev...
1 malá cibule
Olej
Sůl


 Na rybu a sosík
2-4 ks rybího filé
1-2 lžíce plnotučné hořčice
Máslo
Sůl
Listová petrželka


Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte v hrnci do sklovata. Pak přidejte rýži a asi dvě minuty restujte, nakonec přidejte mrkev. Osolte. Rýži zalejte vodou asi centimetr nad rýži a vařte doměkka.
Filé osušite od vody a osolte. Na pánvi rozpalte olej a filé opečte z obou stran. Když je maso hotové, vyndejte ho z pánve a do výpeku z masa přidejte hořčici s trochu vody. Dochuťte solí. Nechte zavařit. Když je sos hustý, vypněte plotnu a přidejte lžíci másla. Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku.

Doba přípravy: do 45 minut
Porce: 2

Žádné komentáře:

Okomentovat