středa 21. března 2018

Plněné papriky

Plněné papriky

 
Zase jedna taková ta česká klasika, která je u nás velice oblíbená. Zase jsem se jí pokusila dát zdravější a jednodušší formu. Takže pokud ji podle mě zkusíte a bude vám chutnat, budu ráda, když mě odměníte komentářem. No a pokud vám chutnat nebude, tak mi samozřejmě můžete napsat také. :)

700g mleté plece
6-8 bílých paprik
500 ml rajčatové šťávy
2 střední cibule
ovesné vločky jemné
mletá sladká paprika (kdo má rád pikantní, dá si třeba část papriky pálivé)
přepuštěné máslo či olej
sůl
pepř
skořice
drcený kmín
 
 
Papriky omyjte a vykrojte jadřince. Maso smíchejte s trochou skořice, kmínu a dochuťte solí a pepřem. Postupně plňte papriky a důkladně pěchujte, ať se maso dostane až dolů.
Cibuli si oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci si rozehřejte přepuštěné máslo a cibulku na něm restujte, pozvolna do hnědo zlata. Pak zaprašte sladkou paprikou. Vždy zapráším celé dno, to je takové mé měřítko. Nechte společně orestovat asi půl minuty a přidejte celé balení rajčatové šťávy. Do hrnce přisypte vločky (zhruba tak 4 lžíce), vložte plněné papriky, dochuťte solí a pepřem a pokud nejsou všechny papriky ponořené, přilijte dostatek vody.
Vločky se postupně rozvaří a omáčku zahustí, tím pádem už nebudeme potřebovat špinit další nádobí. Postupem času se učím odhadnout množství vloček, aby omáčky či polévky byly husté podle mých představ, takže množství je spíš orientační.
Papriky vařte zhruba 30-45 minut, dokud se vločky nerozvaří. Ke konci můžete omáčku přisladit, to ale závisí na chuti rajčatové šťávy, jak moc je kyselá.
Podávejte s rýží, těstovinami, bulgurem či knedlíkem.

Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: 90 minut


Žádné komentáře:

Okomentovat